artikel

Landsbygdspartiet som glömde bort landsbygden

Per Edman (V)
FOLKHÖGSKOLA Ingen har väl missat vad som är Centerpartiets hjärtefråga? Nej, det är ju rätt svårt efter alla uttalanden av centerpolitiker, både lokalt och nationellt.
Att alla beslut som fattas på Gotland ska landsbygdssäkras har Centerpartiet drivit igenom i regionfullmäktige. Bra tycker vi som också anser att det är viktigt.
Under åtta år av rödgrönt styre på Gotland har detta verkligen tagits hänsyn till. Vi har arbetat aktivt med att serviceutbudet ska spridas på ett geografiskt smart sätt så att hela Gotland ska kunna leva och att alla gotlänningar får så bra tillgång till välfärden som är möjligt.
Inte bara tillgången till vård, skola och omsorg, utan även till kultur och fritidsaktiviteter. Men….nu när Alliansen med Centerpartiet i spetsen kommit till makten händer det som inte många sett komma.
Stora besparingar har lagts på Gotlands Folkhögskola. Skolan som tillför dessa orter, men även resten av ön massor av nya gotlänningar och inte minst, massor av kultur och bildning.
Skolan som ligger i Hemse och Fårösund åderlåts så till den grad att linjer måste läggas ner. Är dessa beslut landsbygdssäkrade? Gör om, gör rätt och visa att ni verkligen bryr er om hela Gotland!

Kopiera länk