Insändare

Regeringen slår undan benen för välfärdens bemanning

Minst 40 medarbetare hos Region Gotland, varav 30 inom omsorgen, löper stor risk att utvisas från Sverige och Gotland. Trots att de försörjer sig själva och bidrar med viktiga insatser i vår välfärd riskerar de att inte längre få stanna på Gotland och fortsätta sitt viktiga arbete.
Varför? Den SD-styrda regeringen vill utvisa alla med tillfälliga uppehållstillstånd som bor i Sverige och har en lägre månadslön än 27 360 kronor. Det spelar ingen roll att dessa personer inte på något vis ligger samhället till last och att flera har barn som går i skola och främst känner sig som gotlänningar. De ska ut ur Sverige!
Vänsterpartiet tycker att dessa människor och familjer självklart ska stanna här om de själva vill det. Det är bra för dem och det är bra för Gotland. Vad är det för människosyn som anser att det är helt okej att utvisa dem? De lever ju och vill leva sina liv här.
Region Gotland kämpar för fullt, precis som Sveriges övriga kommuner och regioner, med att hitta kompetenta medarbetare till alla olika yrken inom skola, vård och omsorg. Åren framöver ser svåra ut när det gäller kompetensförsörjningen. Vi behöver alla vi kan få tag på.
Vad gör då den SD-styrda regeringen? Jo, de slår undan benen för välfärdens bemanning med sina beslut om att utvisa människor som i dag gör ett bra och nödvändigt arbete, bland annat hos oss här på Gotland.
Kopiera länk