artikel

Rättvisa villkor i vården

I en insändare 24/8 så skriver Eva Ahlin, Centerpartiet att det ska vara rättvisa villkor för alla patienter inom vården. Och syftar på att hälso- och sjukvårdsnämnden tagit beslut om att föreslå fullmäktige att efterhandskompensationen till privata aktörer tas bort inom vårdvalsystem för primärvården från och med 2024 vilket regionstyrelsen instämt i.
Eva menar att det är fel att göra det. Går regionens vårdcentraler back ska de privata ha kompensation för det även om de går med vinst. På mötet frågade jag Eva om hon tycker det är rätt att våra skattepengar går till att öka vinsten hos privata vårdföretag. Då svarade hon att det anser hon vara rätt.
För mig är det ett väldigt konstigt resonemang att den som går minus ska betala till den som går plus. Man borde fundera över om det är ”rättvisa villkor” när privata vårdföretag går med vinst och regionens verksamheter går minus.
För Vänsterpartiet är det en självklarhet att våra skattepengar ska gå till allas vår välfärd inte till vinster hos privata företag. Regionen behöver varenda krona för att upprätthålla den sjukvård som vi gotlänningar behöver.
Kopiera länk