artikel

Pressmeddelande Återinför Bussiga kortet i stadstrafiken!

Vänsterpartiet lämnar på måndag en motion till regionfullmäktige om att det så kallade Bussiga kortet för barn och ungdomar upp till 20 år åter ska gälla även på stadsbussarna och därmed inom all kollektivtrafik på Gotland.

   Den senaste tidens prisökningar på viktiga saker som energi, livsmedel, hyror och drivmedel har påverkat många hushåll. Att kunna skjutsa till idrottsträningen eller andra fritidsaktiviteter är i många familjer inte längre en självklarhet.

Region Gotland har ett ansvar att lindra den ekonomiska utsattheten hos gotlänningarna. Att åter utvidga Bussiga kortet så att det gäller i stadstrafiken är ett av flera sätt att göra det, säger Saga Carlgren, Vänsterpartiets regionråd i opposition.

Vänsterpartiet har länge drivit att all kollektivtrafik ska vara gratis för barn och unga. Även organisationen Majblomman har lyft gratis kollektivtrafik som särskilt viktig för att minska barnfattigdomen: https://majblomman.se/barnfattigdom/tre-viktiga-fragor/
– Att fler barn och unga tar bussen till aktiviteter istället för att föräldrar skjutsar med egen bil är också ett viktigt steg i att minska utsläppen från biltrafiken och att få fler att långsiktigt åka mer kollektivt, säger Saga Carlgren, Vänsterpartiets regionråd i opposition.

Kontakt: 
Saga Carlgren, (V) regionråd I opposition
Telefon: 070 - 447 68 13

Victoria Öjefors Quinn, politisk sekreterare
Telefon: 0498-26 93 60

Kopiera länk