Insändare

Bra att regionen tar över Terra Nova

Vänsterpartiet Gotland har i socialnämnden bidragit med vår röst att Region Gotland tar över driften av Attendos äldreboende på Terra Nova i Visby. Vänsterpartiet anser att Attendos sätt att driva verksamhet inte har varit bra. Nu behöver Region Gotland själv ta över driften när avtalet löper ut.
Vänsterpartiet ser beslutet som en bra start på att fler privatdrivna särskilda boenden på Gotland tas över och drivas av Region Gotland själv.
Äldreomsorgen står inför stora utmaningar med allt fler och sjukare äldre samt stora svårigheter med kompetensförsörjningen. Mer pengar, fler anställda och växande kunskaper hos personalen behövs för att vår gotländska äldreomsorg är bra även de kommande åren.
Mer vårdande insatser, utvecklade sociala aktiviteter och bättre arbetsvillkor för de anställda är viktiga exempel på vad som behöver förändras. Detta ska ske samtidigt på alla äldreboenden.
Enligt Vänsterpartiet finns inget utrymme till upphandling med lägst kostnad som måttstock eller pengar till ekonomiska vinster för privata ägare. Den tiden, då borgerliga och socialdemokratiska politiker drev denna politik, är förbi. Nu behövs alla resurser till omsorgen.
Kopiera länk