artikel

Det är dags att du gör något Jesper!

Färjepriserna höjs till historiskt höga nivåer och effekterna kan bli katastrofala för Gotland. De besked som hittills kommit från din regering har varit helt otillräckliga och det verkar inte finnas någon ambition att förhindra prischocken.

Höga drivmedelspriser har orsakat höjda priser förut och det har krävts att riksdag och regering tar ansvar. Tyvärr har moderaterna och moderatledda regeringar varit motvilliga till att lösa problemen även historiskt. 2012 röstade ni i riksdagen ned förslag om särskilda pengar för att sänka priserna i tider av kraftigt höjda bränslepriser. Då när moderaterna ledde regeringen svek ni gotlänningarna. Hur ska vi veta att ni verkligen arbetar för en lösning nu? Vid tidigare bränslepris-kris 2005 lyckades dåvarande riksdagsledamot för S, Christer Engelhardt, däremot få med sig den S-ledda regeringen på ett särskilt tillskott på 100 miljoner. Varför lyckas inte du Jesper? Är det ovilja eller oförmåga? Är det hos dig eller din regering problemet ligger?

Det är dags att du gör allvar av ditt valbudskap och visar att du är Gotlands röst och inte sätter partiet framför gotlänningarna.

Saga Carlgren, regionråd i opposition Vänsterpartiet Gotland

 

Kopiera länk