Insändare

Vänsterpartiet har lämnat flest förslag

Vänsterpartiet har under den gångna mandatperioden i regionfullmäktige på Gotland lämnat 67 olika förslag eller frågor.
Inget annat parti har varit så aktiva. Om vi dessutom tar med de förslag vi fört fram i nämnder och styrelser blir det långt över 100 olika initiativ från oss vänsterpartister.
Våra förslag handlar om det mesta som rör Region Gotland. Några exempel är:
● Utveckla Region Gotlands arbete i klimat- och miljöfrågor.
● Minska antalet barn per grupp i förskolan.
● Elevhälsan och förebyggande arbete mot psykisk ohälsa ska stärkas och utvecklas.
● Begränsa och helst avskaffa Attendo och andra liknande företag inom äldreomsorgens möjligheter att tjäna pengar på våra äldreboenden.
● Bygga ut och göra kollektivtrafiken billigare.
● Bygga fler bostäder, inte minst hyresrätter. Vi tror och hoppas att Vänsterpartiet efter valet i september kommer att vara med och styra Gotland och att vi då kan prägla de kommande besluten med vår politik och våra värderingar om rättvisa och jämlikhet.
Om vi inte ges den möjligheten kommer vi fortsätta att driva en aktiv oppositionspolitik. Att vi varit så aktiva och kunnat lämna många förslag beror på att vi är många internt i Vänsterpartiet som arbetar tillsammans, att vi ställer upp för och hjälper varandra.
Det beror också på hur många som väljer att lägga sin röst på oss. Om vi inte får tillräckligt med röster blir det svårt för oss att bli representerade i alla nämnder och styrelser. Utan den insynen försvåras ett aktivt politiskt arbete. Vill du ha aktiva vänsterpolitiker som försöker göra ett bra jobb här på Gotland, välj Vänsterpartiet.
Kopiera länk