artikel

Pressmeddelande: Saga Carlgren väljs in i Vänsterpartiets partistyrelse

Vänsterpartiets valårskongress inleddes på fredagen den 4 februari under parollen ”Människors trygghet – politikens ansvar”. Fokus för kongressen är valplattformen, där partiet beslutar om fokus och inriktning i valet 2022 men även bland annat val av partiordförande och partistyrelse. Under fredagen återvaldes Nooshi Dadgostar till partiordförande och den första delen av valplattformen debatterades. Vänsterpartiet på Gotland är särskilt glada att vår gruppledare Saga Carlgren valdes till ordinarie ledamot i partistyrelsen med god marginal.

 

Saga har bidragit till partistyrelsens arbete under föregående kongressperiod i sin roll som ersättare bland annat genom att vara en del i den arbetsgrupp som tagit fram förslaget till valplattform som kongressen nu ska besluta om.

 

”Att få vara med och leda Vänsterpartiet i denna avgörande tid i svensk politik är ett av de finaste uppdrag jag kan tänka mig. Det är nu vi ska vända utvecklingen i landet. Från nedskärningar, marknadsexperiment och handlingsförlamning i klimatpolitiken. Till att steg för steg öka jämlikheten, skapa fler jobb och genomföra klimatomställningen i praktiken”, Saga Carlgren, gruppledare och oppositionsråd.

 

 

Kontakt:

Victoria Öjefors Quinn, delegationsledare Gotland, Telefon: 0498-26 93 60

Peter Barnard, ordförande Vänsterpartiet Gotland,      Telefon: 076 – 815 41 25

Saga Carlgren, nyvald partistyrelseledamot,                    Telefon: 070 – 447 68 13

Kopiera länk