Insändare

Låt Klinte fortsätta blomstra

Till Klintehamn flyttar människor, nya och gamla gotlänningar. I Klintehamn växer verksamheter fram efter det att det mesta tidigare lagts ner och bommats igen. Här finns en anda av nya tag och en stor trivsel. Ja, Klintehamn är verkligen på gång igen!

Skola och förskola fylls, företagare startar upp, föreningslivet blomstrar och padelbanan är det senaste tillskottet till socknen.

Regionens program ”Klintehamn 2030” som tagits fram i samråd med boende och näringsliv kommer gå helt i stöpet om SMA beviljas det utökade tillståndet. De är helt enkelt oförenliga.

Låt inte SMA punktera denna sociala tillväxt!

Att vi sätter oss emot de ökade kalkbrytningsplanerna av miljöskäl är redan känt. Att vi vill rädda grundvattnet och värna boendemiljön mot fler tunga transporter genom orten lika så. Men vi får inte glömma varför människor stannar i, och flyttar till Klintehamn. Förstör inte denna trygga, blomstrande ort med sin stora mångfald av människor.

Låt Klinte fortsätta växa och blomstra!

Saga Carlgren (V), gruppledare och regionråd i opposition Peter Barnard (V), ordförande V Gotland Annamaria Bauer (V), ombudsperson och Klintebo

Kopiera länk