Insändare

Rättvisa och trygghet

Jörgen BenzlerInsändare publicerad i GA 20/12 och GT 27/12, skriven av Jörgen Benzler.

Insändare publicerad i GA 20/12 och GT 27/12, skriven av Jörgen Benzler.

Det är rättvisa, jämlikhet och respekt för varandra och mer kärlek som behövs i samhället. Vi får inte ett bättre Sverige och ett bättre Gotland och ekonomiska och sociala skillnader tillåts öka. Det är i ett mer jämlikt samhälle flesta människor har möjligheten att utvecklas och känna sig trygga.

De borgerliga partiernas budget i riksdagen innebär en annan politik. Om den budget som Vänsterpartiet varit med om att ta fram hade fått stöd hade bland annat skatten sänkts för pensionärer, underhållstöd för ensamstående föräldrar ökat och fria läkemedel till barn införts. Nu blev det inte så.

Vänsterpartiet, tillsammans med regeringen, vill betala dessa reformer med högre skatt för de rika. Fyra miljarder kronor hade, med vår politik, omfördelats från de som har till de som inte har.

Nu är resultatet att de rika får behålla pengarna. Det är ett exempel på att orättvisor och klyftor tillåts växa i vårt samhälle. Det skadar och hindrar Sverige från att utvecklas. Det är mer trygghet som behövs, inte mindre.

Jörgen Benzler

Vänsterpartiet Gotland

Kopiera länk