Insändare

Kompromisser en del av demokratin

Insändare skriven av Jörgen Benzler publicerad i GT den 30 september.

 I en insändare i Gotlands tidningar den 25 september beskriver Mats Englund sitt missnöje över att Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutat att hålla Roma vårdcentral utan läkarbemanning, i praktiken stängd, i ytterligare fyra månader och istället hänvisa oss som är skrivna på Roma VC till läkarna på Visby Norr.
Vidare kritiserar han vänsterpartiet för att vilja en sak och rösta för något annat. Så var det vid nämndens sammanträde den 16 september.

Ett samarbete med andra partier innebär att det blir kompromisser och viljan och möjligheten till kompromisser tror jag också är en del av en fungerande demokrati.
Men det innebär förstås att varje parti inte får sin vilja igenom i alla frågor. Eftersom en ganska stor del av kommunala verksamheten är finansierad av bidrag från staten så är vi också beroende av regeringen och riksdagsmajoriteten som de senaste mandatperioderna valt skattesänkningar istället för att ge välfärdens verksamheter bättre förutsättningar. Med alltför knappa resurser och en majoritet med flera partier så måste alla partier ibland ställa upp på beslut som man skulle vilja avstå från. Men givetvis är inte vilka kompromisser som helst möjliga och vårdcentralerna och sjukvården tillhör de områden som vi vill prioritera och vi tänker fortsätta att arbeta för en bra vårdcentral i Roma och en bra sjukvård på hela Gotland.

 Jörgen Benzler
Vänsterpartist i Hälso- och sjukvårdsnämnden

Insändaren är ett svar på en tidigare insändare som vi dessvärre inte, av upphovsrättsliga skäl, kan publicera men förhoppningsvis framgår sammanhanget trots detta.

 

 

Kopiera länk