Insändare

Rösta för ett jämställt och tryggt Europa

Vänsterpartiet arbetar för människors självklara rätt att bestämma över sina egna kroppar och sina egna liv. Inför det här EU-valet vädrar de som vill ta de rättigheterna ifrån oss morgonluft.

Vanliga borgerliga partier öppnar för samarbete med den yttersta högern. De som ser människors kön eller könsuttryck och sexualitet som ett hot. De som vill att vi ska skämmas för dem vi är.

De som vill att våra liv och personligheter ska passa in i en ram som de satt upp. Vi tar den fajten. För ett demokratiskt och tryggt Europa för alla.

Sedan decennier har vänsterpartister arbetat i parlamentet dag ut och dag in, för att flytta fram positionerna för kvinnors och hbtqia+-personers rättigheter. För att fler ska få del av de segrar vi vunnit i Sverige och för att trycka tillbaka de krafter som vill ta dem ifrån oss.

Vi har inte nått hela vägen fram men vi har gjort stor skillnad. Nyligen har det första EU-direktivet någonsin för att bekämpa våld mot kvinnor antagits.

Vi får en lag som lägger stort fokus på det förebyggande arbetet, som lyfter kvinnojourernas viktiga arbete och som tvingar alla EU-länder att ta ett helhetsgrepp mot det könsbaserade våldet. Det finns mycket kvar att göra. Det krävs fler vänsterpartister i parlamentet för att jobbet ska bli gjort.

Rösta för fler vänsterfeminister i EU den 9 juni.

Kopiera länk