Aktiviteter

Carlgren invald i V:s partistyrelse

Under helgen valdes gotlänningen Saga Carlgren till ersättare i Vänsterpartiets partistyrelse. ”Har fått mycket övning i Gotlandspolitiken.”
Vänsterpartiets kongress valde under helgen in bland andra Saga Carlgren, regionråd på Gotland, i partistyrelsen.
– Det känns jätteroligt, väldigt hedrande och är en rolig utmaning. För mig är det viktigt att vara en del i att Gotland har en tydlig koppling till rikspartiet.
Sedan 1993 har Brittis Benzler varit ledamot i partistyrelsen, men sedan hon blev landshövding i Halland 1 juni har hon tvingats avsäga sig uppdraget.
– Vänsterpartiet har ganska små chanser att få riksdagsledamöter från Gotland så för oss lokalt är det jätteviktigt att ha den här kopplingen, säger Saga Carlgren.
Hon ser det som sin främsta uppgift att påminna om att behoven och förutsättningarna ser olika ut runt om i landet och se till att Gotlands specifika behov inte glöms bort.
– Det kräver mycket lokalkunskaper, exempelvis hur det är att bedriva sjukvård på en ö, eller hur det är med färjetrafiken och elförsörjningen.
Partistyrelsen består av 22 ordinarie ledamöter och 10 ersättare, men Saga Carlgren är inte orolig för att inte kunna ta plats och föra fram det hon tycker är viktigt.
– Jag har fått mycket övning i Gotlandspolitiken att ta plats, så det tror jag nog att jag ska klara.
Under helgen valdes även Nooshi Dadgostar som ny partiledare efter Jonas Sjöstedt.
– Nooshi tar på ett jättebra sätt vid där Jonas har avslutat. Jag är väldigt nöjd med det ledarskap Jonas stått för och jag tror att Nooshi kommer att kunna ta det ett steg till på ett väldigt bra sätt.
Kopiera länk