Pressmeddelande

Brittis Benzler blir landshövding i Halland

Fredagen den 15 maj meddelar regeringen att Brittis Benzler, f.d. mångårig gruppledare för Vänsterpartiet på Gotland, utnämns till landshövding i Hallands län. Vänsterpartiet på Gotland önskar Brittis Benzler all lycka i sitt nya uppdrag och gratulerar också Hallands län till att ha fått en av Gotlands allra mest kunniga och erfarna politiker som landshövding. Självklart är det en förlust för Gotland och partiföreningen här när en så kompetent person lämnar sina politiska uppdrag på ön. Tidpunkten är dock så bra den kunde bli eftersom vi redan 2018 gjorde ett generationsskifte när det gäller gruppledarskapet för partiets arbete i Region Gotland. Då tog Saga Carlgren över posten som gruppledare efter Brittis Benzler. Vänsterpartiet på Gotland står fortsatt starka i arbetet för ett jämlikt Gotland.

”Att Brittis Benzler utses till landshövding i Halland är för mig ett tydligt tecken på att regeringen och Vänsterpartiet på riksplanet sett det som jag och många gotlänningar vetat sedan länge. Brittis Benzler är något utöver det vanliga. Hennes drivkraft och ledarskap har gynnat Gotland på så många sätt under många år. Jag är tacksam och glad att ha fått arbeta nära och lära av henne sedan 2014. Nu är det andras tur att få ta del av hennes kunnande.” – Saga Carlgren, gruppledare Vänsterpartiet Gotland

” Vi gratulerar Halland till att ha fått en så engagerad person som Brittis till landshövding och önskar Brittis lycka till med sina nya utmaningar. Vår partiförening hade inte varit det den är idag utan Brittis Benzler och vi kunde inte vara mer tacksamma för allt hon gjort för Vänsterpartiet på Gotland och för gotlänningarna”
– Peter Barnard, ordförande Vänsterpartiet Gotland

Kopiera länk