Translate

You can use Google Translate to translate the contents of vansterpartiet.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Insändare

Skattehöjning, varför det?

Man skulle nästan kunna tro att 75 öres skattehöjning är sista spiken för hela Gotland. Det är naturligtvis inte svårt att vara motståndare till en skattehöjning. Vem vill betala mer än nödvändigt för service och välfärd? Det är dock betydligt svårare att svara på frågan hur Region Gotlands pengar ska räcka. På vilket sätt ska sjukvården försämras på Gotland?

Vilken vård är det gotlänningarna inte ska erbjudas? Vilka grupper inom den sociala omsorgen ska få se sina livsförutsättningar försämras?

Hur många fler barn och ungdomar kommer det att finnas per lärare på Gotland om ett par år utan en skattehöjning? Det är dessa svar MB, SD och övriga borgerliga politiker behöver ge oss gotlänningar, inte allmänt prat om vad skattehöjningar kostar, det vet vi redan.

Jag som tillhör de med en normal inkomst betalar gärna lite mer skatt för att vara säker på att få den sjukvård jag behöver när jag blir sjuk. Jag är till och med beredd att betala mer skatt för att någon annan, som i dag har större behov av sjuk- och omsorg än jag, ska få det. Det är solidaritet och det är det som ska vara grunden för vårt Gotland.
Jörgen Benzler Vänsterpartiet Gotland

Kopiera länk