Translate

You can use Google Translate to translate the contents of vansterpartiet.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Insändare

Att satsa på kommande generationer?

Carina Flodman Andersson och Per Edman Vänsterpartiet

När forskare slår larm om att dagens unga rör sig alldeles för lite. När den största anledningen till ohälsa i framtiden är bristen på fysisk aktivitet i ungdomen. När idrottsrörelsen varnar för att de unga som börjar träna, måste börja från början. Utan de basala grunderna som krävs för idrottande. Då tycker Alliansen och SD att det är en bra idé att skrinlägga planerna på en ny lekplats i Klintehamn. En lekplats som barn och unga i Klintehamn varit delaktiga i att planera. Där man lagt massor av tid för att fantisera om vilket tema som lekplatsen skulle ha och vilket innehåll som passar platsen bäst. En plats som skulle locka till just rörelse och fysisk aktivitet.
Den planerade aktivitetsparken på A7 i Visby går samma öde till mötes.
När det bekymrar föräldragenerationen att deras barn fastnar framför skärmen och tiden för fysisk aktivitet blir mindre och mindre, då tar den styrande minoriteten bort finansieringen av parken. Även denna gång har en lång process av dialog med skolan och föreningar kastats på sophögen.

Är det på detta sätt ni tar ansvar för kommande generationer?

Kopiera länk