Insändare

Vänsterpartiet och socialnämnden

Vi två valdes vid senaste regionfullmäktige att representera Vänsterpartiet i socialnämnden. De kommande fyra åren kommer vi att jobba med socialförvaltningens verksamheter och utmaningar utifrån Vänsterpartiets värderingar och människosyn.

Alla människor är lika mycket värda. Alla ska behandlas lika utifrån sina behov och förutsättningar. Kön och klass ska inte diskriminera. Vår utgångspunkt är solidaritet, att samhällets resurser ska fördelas från de som har till dem med behov.

I ett sådant samhälle, med respekt och tilltro till varandra, mår människor bättre.

I det arbetet är socialförvaltningens olika verksamheter centrala.

Huvudsyftet är att finnas till för alla på Gotland som har svårt att i alla sammanhang klara sig själva och som behöver någon form av stöd.

Allt från små barn där föräldrar inte klarar av att vara förälder till våra äldre som under sina sista år behöver ett anpassat boende. I det arbetet kommer vi vänsterpartister att bidra utifrån våra värderingar.

Vi tror att socialförvaltningen behöver utveckla sitt förebyggande arbete. Den psykiska ohälsan växer, såväl hos unga som hos äldre.

Med mer förebyggande arbete, på flera olika vis inte minst fler mötesplatser för äldre tror vi att hälsan kan bli bättre.

Även om vi bara är två personer i nämnden kommer vi i vårt arbete att ta hjälp av övriga vänsterpartister som finns på Gotland.

Vi vet att tillsammans blir det bättre.

Än bättre blir det om även du hjälper oss. Hör gärna av dig med idéer och funderingar. Kanske vill du delta i vår arbetsgrupp kring socialförvaltningens olika verksamheter? Hör av dig till någon av oss om du är intresserad.

Jörgen Benzler Monika Eriksson vänsterpartister i socialnämnden

Kopiera länk