Rödgrön budget 2017

BrittisSå har vi då presenterat ännu en ”rödgrön” budget för Gotland. Hårt pressade av den snabba kostnadsutvecklingen i sjukvården, men glada över det tillskott på 46 miljoner som blev resultatet av Vänsterpartiets krav på regeringen. Stämmer ganska väl med den summa vi förstärkte sjukvårdens budget med.

För att kunna ge tillskott också till äldreomsorgen och finansiera löneökningar behöver vi omfördela från fastighetsskötsel och annan intern service, ledning och administration, teknisk verksamhet och utbildning. Inte roligt att behöva spara någon stans, men extra svårt inom skolan.

Efter den debatt som förts under våren om de 100-200 miljoner som skulle kunna sparas i skolan, var det ändå mindre dystert att sparkravet blev 50 miljoner på tre år, varav 15 miljoner för 2017. Att vi sedan snabbt fick kritik av de borgerliga för att vi inte ville spara mer på skolan och kulturen, var ju inte oväntat.

Brittis Benzler

Här kan du läsa hela budgetskrivelsen från S-MP-V

 

 

 

Det här inlägget postades i Brittis, Ekonomi, Välfärd. Bokmärk permalänken.