Programdebatt: Makten över arbetsmarknaden och arbetslivet är en strategisk fråga

OLYMPUS DIGITAL CAMERA”Arbetsplatserna och arbetsmarknaden är – och kommer att vara – ett av de viktigaste områdena för att ändra styrkeförhållandena i samhället”. Det skriver Lars Bjurström, ledamot i Vänsterpartiets programkommission.

”Förhållandena på våra jobb är avgörande för hur vi kan leva hela våra liv. Vad vi orkar. Vad vi har råd med. Hur vi kan planera våra liv. På jobbet placeras vi in i en makthierarki och det kan betyda att våra möjligheter att påverka ens de mest självklara saker tas ifrån oss, men också att vår självkänsla gröps ur. Men arbetet kan också ge oss möjligheter att bidra till viktiga verksamheter och utveckling och dessutom egen försörjning och självständighet.”

Läs hela artikeln här.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.