1 maj – manifestation för solidaritet.

demonstration1Vänsterpartiets 1 maj-firande i Gråbo blev en manifestation för solidaritet. I demonstrationen deltog cirka 150 personer. Efter demonstrationen talade Levina Redolfi och regionråden Brittis Benzler och Saga Carlgren.

Brittis Benzler beskriv i sitt tal de framgångar Vänsterpartiet haft efter valet i förhandlingar med regeringen men också vilka krav som är nödvändiga att driva framöver.

– Vi har två viktiga mål som vi siktar mot. Nu och i kommande förhandlingar. Att minska inkomstskillnaderna mellan kvinnor och män och att skapa en välfärd att lita på, sa Brittis Benzler.

Vänsterpartiets krav i förhandlingarna har sin utgångspunkt i visionen om ett bättre samhälle.

– Vårt alternativ är ett samhälle med gemensamma lösningar, rättvisa och framsynt demokratisk styrning. Där jobben är trygga, där kvinnor och män är jämställda och där omtanke och medmänsklighet, inte girighet, är drivkraften i samhällsutvecklingen, sa Brittis Benzler.

Saga Carlgren talade om att vi nu måste ta kampen för en jämställd arbetsmarknad och om fler och tryggare jobb.

– Rätten till trygghet på arbetet är också en tydligt feministisk fråga. Nästan var femte ung kvinna har blivit utsatt för sexuella trakasserier på jobbet.

Saga var kritisk till de borgerliga partiernas förslag.

– Dåligt betalt och osäkra anställningar är inte vägar framåt i livet. Det är vägar till otrygghet och dålig självkänsla.

– Nu är det dags att investera i framtiden. Och våga omfördela från de som har mest till de som behöver det bäst, sa Saga Carlgren.

demonstration2Levina Redolfi pratade i om ungas situation Sverige.

– Det är vi som är generation otrygg. Det är vi som utnyttjas som slit- och slängvaror på arbets-marknaden. Vi tvingas sova med mobilen på kudden för att inte missa samtalet om chefen ringer tidigt på morgonen, för vi vet vad som händer om vi inte svarar: chefen ringer inte igen, sa Levina Redolfi.

Här kan du läsa (klicka):

Pressmeddelandet

Brittis Benzlers tal

Saga Carlgrens tal

Levina Redolfis tal

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Aktiviteter. Bokmärk permalänken.