Insändare

En välfärd att lita på

OLYMPUS DIGITAL CAMERAInsändare skriven av Saga Carlgren, publicerad i GA den 21 oktober och i GT den 24 oktober.

Insändare skriven av Saga Carlgren, publicerad i GA den 21 oktober och i GT den 24 oktober.

Regeringen träffade nyligen en överenskommelse med Vänsterpartiet om vår största valfråga, att stoppa vinstjakten i välfärden och slöseriet med våra skattepengar. Som vänsterpartist känner jag mig väldigt glad över en överenskommelse som har just detta som mål. En stor andel av väljarna, oavsett block, håller med oss om att det system som vi nu har måste förändras och att vinster bör återinvesteras i verksamheterna. Vi har sett otaliga exempel de senaste åren på hur brukare och personal blir lidande i jakten på vinst. När barn på en småbarnsavdelning i förskolan får knäckebröd och vatten till mellanmål för att man inte har ”råd” med mer, samtidigt som ägarna plockar ut stora vinster ur företaget, är det något som gått snett. Det är våra skattepengar, som var avsedda för vård, skola och omsorg som istället hamnar i fickorna på ägarna till välfärdsföretagen.

Det här systemet lockar till sig oseriösa aktörer, som har som enda mål att göra vinst, och som samtidigt ger även seriösa välfärdsföretag dåligt rykte. Om jag var företagare inom välfärden skulle jag vara trött på att behöva förknippas med dessa företag. Brinner man för sitt yrke och vill göra ett så gott jobb som möjligt för de människor verksamheten finns till för, så bör man välkomna den här överenskommelsen. Välfärden finns till för medborgarna och inte för företagen och alla som jobbar inom välfärden oavsett i privat eller offentlig verksamhet bör se det på det sättet.

Nu har vi en möjlighet att få en välfärd att lita på, där vi kan vara trygga med att vi får den vård och omsorg vi behöver, den förskola och skola vi har rätt till och där varje skattekrona går till det den var tänkt.

Saga Carlgren, Vänsterpartiet Gotland

Kopiera länk