Ekonomi

Klappjakt på arbetslösa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAInsändare skriven av Lasse Siggelin publicerad i GA 1 augusti.

Insändare skriven av Lasse Siggelin publicerad i GA 1 augusti.

Alla politiska partier vurmar om arbetsrätten.  Alla ska ha rätt till ett jobb men vägen dit skiljer stort. Den borgerliga politiken har inlett till en intensiv klappjakt på arbetslösa och ett ökat tryck på alla som av olika skäl inte kan delta i det traditionella jobbsökandet. Genom slagord som ”alla ska arbeta”, ”det ska löna sig att jobba”, tvingar de borgerliga partierna de människor som står utanför arbetsmarknaden att sänka sina krav och skämmas för sin situation.

Trygghetsförsäkringar försämras, låglönejobb erbjuds, bemanningsföretag tjänar pengar, ersättningar känns som allmosor.

Den ekonomiska politiken har inriktats på att hålla inflationen nere, sänka skatterna och strama åt den offentliga ekonomin. Bankernas och storföretagens vinster visar var pengarna har hamnat men arbetslösheten ligger kvar på en orimligt hög nivå.

Valet i höst är ett vägval. Vi måste hitta tillbaka till en solidarisk politik där klyftorna minskar, inte ökar, där människor som av olika skäl hamnar utanför blir inbjudna till ett drägligt liv, inte utstötta.

Bekämpa arbetslösheten genom att investera i långsiktiga jobb. Ökning av offentliga sektorn och miljöinvesteringar är de säkraste satsningarna till långsiktigt arbete.

Lasse Siggelin (V)
Kandidat till regionfullmäktige på Vänsterpartiets lista

 

Kopiera länk