Ekonomi

Gustav Åhlén bör be om ursäkt

Lars BjurströmInsändare från Lars Bjurström, publicerad i GT 21 maj.

Insändare från Lars Bjurström, publicerad i GT 21 maj.

Tyvärr fortsätter Gustav Åhlén att upprepa sina påståenden (GT 15/5) om faktafel i mina insändare utan att peka på ett enda. Det duger inte att debattera på det sättet. Nu är det därför dags för Gustav Åhlén att be om ursäkt. Dags att be mig om ursäkt för sina påståenden om faktafel utan att kunna visa på ett enda. Åhléns påståenden har kommit i två insändare (3/5 och 15/5). Dags också att Gustav Åhlén ber GT:s läsare om ursäkt för att han sänker nivån i den politiska debatten och försvårar en viktig demokratisk diskussion.

Min första insändare (GT 29/4) var en kommentar om restaurangmomsen och den särskilda arbetsgivaravgiften för unga. Jag hävdade då att de åtgärderna som alliansregeringen genomfört kostat väldigt mycket och gett få jobb. Varje jobb kostar ca en miljon kronor om året, eller mer. Detta enligt regeringens egna expertmyndigheter, Konjunkturinstitutet och Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering. Det finns dessutom siffror som ser ännu värre ut.

Jag har i en senare insändare (GT 8/5) påstått att ” Efter snart åtta år av borgerlig regering så ser vi att den politiken inneburit att arbetslösheten har ökat med 77 000 personer. Värst är den kraftiga ökningen av antalet långtidsarbetslösa. Antalet personer som varit utan arbete mer än ett år har ökat med över 100 procent sedan 2006.”

Dessutom har jag hävdat att trygghetssystem monterats ner. Jag syftade då bland annat på A-kassan som kraftigt försämrats. Det har inneburit mycket pressad ekonomi för många och förtjänar tyvärr att kallas en fattigdomsfälla.

Jag har god grund för allt detta. Givetvis har jag också berättat om Vänsterpartiets förslag och politik men eftersom Gustav Åhlén envist väljer att att skriva om påstådda faktafel så vill jag nu klara ut just detta.

Visa faktafelen Gustav Åhlén, eller be om ursäkt.

Lars Bjurström Vänsterpartiet Gotland

Kopiera länk