artikel

Vänsterpartiets kandidater – För rättvisa, solidaritet och en välfärd att lita på

Pressmeddelande 3 mars – listorna klara.

I höstens val kommer Vänsterpartiet på Gotland att arbeta för att byta regering och för att behålla det rödgröna styret på Gotland. Det är med det uppdraget som vi har rekryterat kandidater och satt samman våra valsedlar till riksdagen och regionfullmäktige.

På valsedlarna finns kvinnor och män från olika delar av Gotland i olika åldrar. Kandidaterna har olika erfarenheter och olika bakgrund och sammantaget finns en stor bredd och kompetens.

Vänsterpartiets alternativ till dagens politik är rättvisa, solidaritet och en välfärd att lita på. Ett land som byggs med gemensam välfärd och solidaritet är i grunden starkare än ett land där marknadens girighet får råda. Det är detta årets val handlar om.

Riksdagslistan toppas av Bodil Rosengren som för närvarande sitter i regionfullmäktige.

–  Höstens val är ett val mellan solidaritet eller en politik som bygger på girighet. Vänsterpartiet kommer alltid att stå för solidaritet och rättvisa, säger Bodil Rosengren.

Regionfullmäktigelistan toppas av Brittis Benzler, Saga Carlgren och Per Edman. Valrörelsen kommer bland annat att handla om jobben, välfärden och skolan.

– Det behövs fler jobb på Gotland. Kommunikationerna måste därför vara lika bra som för våra konkurrenter på fastlandet. Bra färjetrafik med rimliga priser för både frakter och vanliga ­resor är därför en av våra viktigaste frågor, säger Brittis Benzler som idag är regionråd.

– En välfärd att lita på är en av de viktigaste förutsättningarna för jämställdhet. Därför måste vi säga nej till skattesänkningar som tvingar fram nedskärningar inom barnomsorgen, äldrevården och skolan och som ökar skillnaderna mellan könen, säger Saga Carlgren som är ny på fullmäktigelistan.

– Att satsa på de elever som har de största behoven är det bästa sättet att höja, både deras och hela den gotländska skolans resultat, säger Per Edman, ordförande i Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.

Här finns pressmeddelandet som PDF.

Här är hela listan på kandidater till regionfullmäktige.

Här är hela listan på kandidater till riksdagen.

Kopiera länk