Insändare

God vård på Pjäsen när den drivs av Region Gotland

Lars Åkerlund (V)

Svar till ”Orolig anhörig”:

Vi förstår din oro. Den absoluta målsättningen för Region Gotlands övertagande av driften av Pjäsen är att de boende ska få lika god vård som idag, till samma kostnad. Det är det uppdrag som socialförvaltningen har fått i uppdrag av socialnämnden att verkställa.

Vi vill också förtydliga att det inte är något konstigt beslut som har fattats. Region Gotlands avtal med Attendo Care löper ut 31 maj 2013. Vem som hade vunnit en ny upphandling är omöjligt att veta. Socialnämnden tog ställning till om ny upphandling skulle ske eller ej. Majoriteten i socialnämnden röstade för att ny upphandling inte ska ske. Enligt vår mening ska det alltid aktivt prövas om ny upphandling ska ske eller ej.

Motivet är att Pjäsen är Gotlands största äldreboende. Erfarenheterna därifrån är ovärderliga i det fortsatta äldreomsorgsarbetet, vilket också gör att vi vill vara säkra på att varje satsad krona används till det den är avsedd för, nämligen äldreomsorg.

Vi är övertygade om att de boende på Pjäsen får ett gott liv också med Region Gotland som utförare. God kvalitet och engagerade medarbetare präglar också Region Gotlands verksamheter. Ifråga om besparingar verkar vi alltid för att det i så liten utsträckning som möjligt ska få brukarkonsekvenser.

Här kan du läsa insändaren som Hanna Westerén och Lars Åkerlund svarar på:

https://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7757962

Kopiera länk